19 Nisan 2012 Perşembe

Okuduklarımdan, Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları / SU




Kitap, Gazeteci Defne Kaman'ın kaybolması ve onu bulmaya çalışan Komiser Ümit ile Sahaf Semahat'ın karşılaştığı garip olaylar etrafında dönüyor. Tabi Defne Kaman'ın anneannesi otacı Umay Bayülgen'i de unutmamak lazım.

Kitabın arka kapağında "Buket Uzuner Su romanında bütün canlı varlıkları eşit değerde kabul ederek doğayı ve yaşamı kutsayan kadim Türk geleneği Kamanlık'a (Şamanlık) selam ederken, okurları hem eko-feminist bir okumaya, hem de 1000 yıl önce Uygur harfleriyle ön-Türkçe yazılmış olduğu düşünülen (Mutluluk Bilgisi) Kutadgu Bilig Şifresi ile zihin oyunlarına davet ediyor." diyor. Ve bu sözlerin tam hakkını veriyor.
Gerçekten de bolca eşitlikten , Şamanlık'tan, Türkiye'de okumuş da olsa kadının yerinden öyle güzel bahsediyor ki. Kitaba kendinizi kaptırıp gidiyorsunuz. Bir ara hafta sonu Kadıköy'e indiğimde  Sahaf Semahat ile veya Komiser Ümit ile karşılaşabilirmişim gibi geldi .
İyi haber ise bu kitabın bir serinin başlangıcı olması. Benim gibi siz de kitabı severseniz devamı da gelecek . Şamanizm'in 4 unsuru SU, TOPRAK, HAVA ve ATEŞ olduğuna göre bizleri bekleyen 3 kitap daha var sanırım.  


2 yorum:

  1. Buket Uzuner'im diyecek kadar sevdiğim yazarımın yeni kitabını okumayı ben de iple çekiyorum. Ben nasıl kaçırmışım yeni kitabını..

    Ayrıca buradan selam ederim Ayça'cım. Henüz çok az kaydını okuyabildim, zira bir iki dakika oldu blogunu bulalı. Okuması keyifli. Takipçin olurum artık. ;))

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Aslı'cım. Bende eskiden beri severek okurum kendisini:)
    Çok yeni bir blog sayılır zaten. Çok sevindim takip ettiğine. Yorumlarını bekliyorum .

    YanıtlaSil