20 Nisan 2012 Cuma

Beyrut 2

2. gün sabahı Hüssein bizi otelden aldı ve Jeita, Harrissa, Byblos'dan oluşan turumuza başladık İlk durak Jeita. Burada dünyanın 7 harikasından biri olmaya aday olan Jeita Grotto Mağaralarını geziyoruz. İki ayrı mağaradan oluşuyor ve resim çekmek yasak olduğu için girişte telefon, kamera vs.leri kilitli kutulara koyuyorsunuz. Bu arada seçim süreci devam ediyor. Heryerde oy vermeniz için sizi davet eden ilanlar görebilirsiniz. 
** Aşağıdaki resim internet, görsellerden alınma.



Sonraki adres ise Harrissa. Harissa oldukça yüksek bir tepe . Bu tepede kilise ve Meryem Ana heykeli bulunuyor. Burayı ilginç kılan oldukça ama oldukça dik olan tepeyi teleferikle çıkmanız. Önce deniz seviyesinden başlıyorsunuz, sonra apartmanların arasından ( uzansanız dokunacak kadar yakın ) tepeye doğru sallantılı bir yolculuk yapıyorsunuz. Yükseklik korkunuz varsa asla diyorum .




En son durağımız Byblos. 7 Bin yıllık antik bir kent. Alfabenin temellerinin burada atıldığı söyleniyor. Çok şirin bir liman şehri. Burada gezdikten sonra yemek için adresimiz yaptığınız araştırmlarda çokça karşılaşacağınız Chez Pepe. Benim fikrimi soracak olursanız çok ekstra bir lezzet yok. Eskiden belki daha güzeldir ama artık barbunun kilosuna 90 USD diyecek kadar turistik bir mekan olmuş. Ama ortam gayet güzel.






Akşam şehre dönüş. Otelde biraz dinlendikten sonra, gece tekrar sokaklara döküldük. Adres yine Gemmayzeh. Biraz dolaştıktan sonra şehrin en iyi İtalyan lokantalarından diye anılan Margherita'ya yollandık. Tabii yine rezervasyonumuz yapılmıştı. Pizzaları gayet başarılı olmakla birlikte makarnalar eh işte idi. Keşke Asrafieh'te bulunan , 23 yıl İtalya'da yaşamış olan Chef Azzam'ın La Piadina'sını deneseydik demeden edemedim.
Sonrasında ise Torina Ekspress birkaç shot atmak için sizi bekliyor.
Burada çıkıştaki adresimiz Music Hall. Downtown'da Storco Binasında. Bir taraftan Beyrut'a özgü müzikler ve eğlence biçimini görürken, kendinizi bir anda rock veya jazz dinlerken ya da seksenlere gitmiş olarak bulabiliyorsunuz. Çok büyük bir mekan ve sahnedekiler  her iki parçada bir değişiyor. Biz çok eğlendik . Hem programı izlerken  hem de Music Hall'deki insan profilini izlerken.
Beyrut'lular kesinlikle eğlenceye çok düşkün ve eğlenmeyi biliyorlar. Bu arada Beyrut'lu kızlar inanılmaz güzel ve bakımlılar. Gece gündüz gezdiğimiz yerlerde bakımsız tek bir hatun görmedik. Bu arada aklınıza tipik Arap kadını formatı geliyorsa yanılıyosunuz. File çorapları, topukluları, şort ve mini etekleri, son olarak da botokslarıyla  inanılmazlardı. Tabii şu dipnotu da belirtmek gerek biz çoğunlukla Hristiyan kesimi olarak bilinen yerlerde gezdik. Hamra'ya hiç geçmedik.
Gece 3 gibi Music Hall'ü kapattık ve otele dönüş. Bu arada gece  3'ten sonra açılan, eğlencenin sabaha kadar sürdüğü B018 'e geçsek mi diye düşünmedik değil ama şehrin hem gündüzünü hem gecesini kaçırmamaya çalışan turistler olarak bitap düştük.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder