19 Nisan 2012 Perşembe

Antonius ile Kleopatra






Ne diyebilirim ki. Muhteşem bir oyun

26-27 Mayıs'ta yapılacak Shakespeare’s Globe 2012 International Shakespeare Festival’i için Oyun Atölyesi tarafından hazırlanan Antonius ve Kleopatra bize büyük bir aşk hikayesini o kadar güzel anlatıyor ki. Tabii sadece aşk hikayesi olarak algılamamak lazım. Sezar'la olan iktidar mücadelesi ve bu uğurda yapılan entrikalar da cabası. 2 saat su gibi akıyor .

Yönetmen alışık olduğumuz üzere Kemal Aydoğan. Müzik alışık olduğumuz üzere Tolga Çebi :)
Oyunda Haluk Bilginer Antonius, Zerrin Tekindor Kleopatra, Kevork Malikyan Enobarbus, Mert Fırat Cesar, Emre Karayel Pompeius, Onur Ünsal Haberci ve iki rolde daha oynuyor.

Haluk Bilginer her zamanki gibi. Bunun anlamı kötü değil. Gerçekten çok iyi bir oyuncu ve standartlarını yine bozmuyor. Asıl hayran olduğum iki isim ise Zerrin Tekindor ve Onur Ünsal. Hele ikisinin karşılıklı oynadıkları sahneler acayip keyifli.

Zerrin Tekindor'a ödül aldığı Vahşetin Tanrısı oyunundan beri deli gibi hayrandım zaten ama bu oyunla beni bir kez daha benden aldı. O nasıl bir oyunculuk ve güzellik.
Ayrıca tablolarının da fanatiğiyim. Allahım lütfen lütfen lütfen bir gün benim de onun yaptığı bir tablom olsun .(Evren sende kulak ver)

Emre Karayel ve Mert Fırat'ı da unutmamak lazım tabi.

Sonuç ; Konu muhteşem, oyunculuklar muhteşem, müziklerine bayıldım . Bu oyunu kaçırmayın derim.

Bilet için Oyun Atölyesi ......



3 yorum:

  1. Ama sen böyle yazıyosun ya ben de gitmek istiyorum ben de okumak istiyorum..nerde o kadar vakit...:(

    YanıtlaSil
  2. Kuzucuklarım biraz daha büyüsün hep beraber gideceğiz inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Uzun zaman sonunda tiyatroya gidebilmenin mutluluğuna, oyunun güzelliğide eklenince keyfime diyecek yoktu. Teşekkürederim.

    YanıtlaSil